Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Decembrie 2014 | 10:22
Locurile pitoreşti din Moldova - prezentate copiilor migranţilor din Portugalia
Centrului de creaţie „Făt-Frumos şi Ileana-Cosânzeana” din cadrul Asociaţiei de Imigranţi din Benavente a lansat în Portugalia primul spectacol teatralizat.
Mesajul principal al protagoniştilor spectacolului „Descoperim simţurile”, actorii Pedro Oliveira şi Marco Lima, adresat copiilor, este să descopere frumuseţea lumii prin intermediul jocului, a muzicii şi a imaginii.

Scenariul şi regia, în care au fost utilizate imagini cu locuri pitoreşti din Republica Moldova, sunt semnate de Ecaterina Secu, imaginea şi sonorizarea de Nadejda Calestru, muzica de Pedro Oliveira, cameraman Virgiliu Secu.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Republica Portugheză, spectacolul a fost realizat cu sprijinul Camerei municipale Benavente.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam