Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Ianuarie 2015 | 11:15
Lucrări ale artiştilor moldoveni, vernisate în Parlamentul European
Cinci artişti moldoveni şi-au vernisat lucrările la Bruxelles, în sediul Parlamentului European, precum şi la Ambasada Moldovei în Belgia. Evenimentul vine să demonstreze apartenenţa prin artă, cultură şi tradiţie a Republicii Moldova la familia europeană, informează Mesager.
„Republica Moldova şi România au un destin comun, un trecut comun şi cred că avem un viitor comun în Uniunea Europeană. Dumneavoastră, autorii acestor opere cred că aveţi o contribuţie esenţială în a prezenta țara drept un spaţiu bogat în imaginaţie şi creativitate”, a declarat Siegfried Mureșan , parlamentar european.

„Procesul de integrare a Republicii Moldova în UE va fi mai rapid dacă Europa se va convinge că împărtăşim aceleaşi idealuri şi valori”, a menționat Ambasadorul Moldovei în Belgia, Mihai Gribincea.

„Artiştii sunt cartea de vizită a oricărei ţări. Am expus elemente de pictură, artă decorativă, sculptură, invitaţii au fost impresionaţi de toate genurile expuse", a remarcat Natalia Procop, cercetător la Academia de Științe a Moldovei, artist plastic.

Expoziția vine să marcheze 10 ani de activitate a Centrului „ARTELIT”, în viitorul apropiat, membrii centrului planifică să participe cu o expoziţie în India.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam