Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Mai 2014 | 10:04
Lucrări ale pictorilor moldoveni vernisate în Turcia
Pictorii moldoveni Eudochia Zavtur şi Mihai Mungiu şi-au vernisat lucrările la Izmir, Turcia, în cadrul Centrului Metropolitan Municipal de Arte „Ahmed Adnan Saygun”.
Expoziția a cuprins circa 80 de pânze ale ambilor autori, predominând peisajele Moldovei și diferite zone ale Istanbulului, unde în 2012 pictorii au avut ocazia să petreacă o săptămână la invitația Ministerului de Externe turc.

Potrivit Ambasadei Moldovei de la Ankara, la eveniment au participat reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați în capitala Turciei, reprezentanți ai autorităților locale, oameni de artă, studenți din Republica Moldova și România ce-și fac studiile în regiune, precum și reprezentanți ai diasporei.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam