Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Iunie 2016 | 19:05
Lucrările artiştilor moldoveni - expuse în sediul Parlamentului European
Patru artişti moldoveni şi-au expus lucrările în cadrul unei expoziţii inaugurate la Parlamentul European. Este vorba despre jurnalistul Vasile Botnaru, sculptorul Sorin Purcaru şi pictorii Cezara Kolesnik şi Eugen Gorean, relatează Mesager.
Expoziţia „România - Republica Moldova: Două țări, un singur suflet”, a fost organizat sub patronajul eurodeputatei Monica Macovei, membră a grupului Conservatorii şi Reformiştii Europeni. 

În discursul de deschidere a expoziţiei, Monica Macovei a subliniat că, expoziția se dorește a fi un adevărat pod între cele două țări, iar faptul că în acest an Republica Moldova marchează 25 de ani de la declararea independenței, este un prilej bun pentru întărirea podului.

Vernisarea expoziţiei a avut loc miercuri, 22 iunie, la Bruxelles, în sediul Parlamentului European.  
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam