Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 August 2016 | 16:22
Lucrările fotografilor moldoveni - expuse la Riga
În contextul sărbătoririi a 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, Ambasada Republicii Moldova în Republica Letonia, în colaborare cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova, a lansat un ciclul de expoziţii în oraşul Riga - „Galerija Centrs”.
Potrivit unui comunicat emis de către Ministerul Culturii, primul vernisaj fotografic, intitulat „Moldova. Acasă” („Moldova – inside story”) a avut loc în data de 15 august.

La eveniment au fost prezenţi oficiali letoni, oameni de creație, reprezentanți ai corpului diplomatic și din diasporă.

Lucrările expuse reprezintă o colecție de fotografii ale artiștilor moldoveni Mihai Potârniche, Andrei Mardari și Mihai Vengher, ce fac parte din proiectul comun al Ministerului Culturii al Republicii Moldova și Agenția Informațională de Stat „Moldpres”.

Expoziția va fi deschisă până pe data de 28 august 2016.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam