Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Octombrie 2018 | 15:26
Lucrările unor fotografi din Moldova, expuse la Strasbourg
Expoziţia „Peisaje ale statelor membre GUAM”, cu lucrări ale fotografilor cu renume din Republica Moldova, Azerbaidjan, Ucraina şi Georgia, a fost inaugurată la Strasbourg. Aceasta prezintă publicului locuri frumoase din aceste ţări, evenimente caracteristice culturii şi tradiţiilor naţionale.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, vizitatorii se pot delecta cu imaginile inedite capturate de ochii artistici ai fotografilor din Republica Moldova – Mihai Potârniche, Anatol Poiată şi Serghei Bobr.

Inaugurarea expoziţiei a avut loc în incinta Palatului Europei şi a marcat aniversarea a 21 ani de la stabilirea Forumului Consultativ ale statelor membre GUAM, în cadrul celui de-al doilea Summit al Consiliului Europei (10 octombrie 1997).

„Expoziția aduce în vizor cultura statelor noastre, demnitatea popoarelor, voința continuă de a contribui la diversitatea și unitatea Consiliului Europei, dar și importanța Consiliului pentru transformările din țările noastre”, a menționat reprezentanta permanent a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, Corina Călugăru.
 
Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a remarcat că premisele pentru fondarea GUAM au fost stabilite în cadrul celui de-al doilea Summit CoE din 1997, apreciind de asemenea şi împărtășirea de către statele-membre GUAM a valorilor Consiliului Europei precum democrația, drepturile omului, statul de drept și la nivel regional.

Adiţional peisajelor țărilor GUAM, cei prezenți la eveniment au avut ocazia să facă cunoștință şi cu bucatele tradiţionale ale statelor membre şi să savureze vinurile moldoveneşti.

Expoziţia fotografică a fost organizată la iniţiativa Reprezentanţei Permanente a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei în contextul Preşedinţiei Republicii Moldova a Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică - GUAM (Georgia, Ucraina, Azerbaidjan, Republica Moldova). 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam