Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Aprilie 2016 | 14:28
Lucrătorii migranţi din Rusia ar putea intra în ţara gazdă la invitaţia angajatorului
Lucrătorii migranţi din Federaţia Rusă ar putea intra în ţara gazdă doar dacă vor deţine o invitaţie personală de la angajator. Un proiect de lege în acest sens a fost propus spre examinare Dumei de Stat de la Moscova de către deputaţii din Consiliul legislativ al Sankt-Petersburgului, notează euroasianews.ru.
Inițiatorul proiectului de lege, deputatul Andrei Anohin, susține că la momentul actual invitația personală de la angajator este cel mai relevant document, deoarece în Federația Rusă în calitate de migranți pot intra reprezentanții diferitelor grupuri radicale.

Menționăm că cetățenii Republicii Moldova nu au nevoie de viză pentru a intra în Federația Rusă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam