Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Octombrie 2015 | 12:25
Moldovenii care muncesc în străinătate trimit tot mai puţini bani acasă
Moldovenii trimit acasă tot mai puţini bani. O confirmă datele Băncii Naţionale, care arată o reducere a transferurilor de peste hotare în luna august a acestui an, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2014, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Astfel, în ultima lună a verii, moldovenii aflaţi în străinătate au trimis acasă aproximativ 81 de milioane de dolari, cu 73 de milioane mai puțin decât în luna august a anului trecut.

De la începutul anului şi până în prezent, suma transferurilor de bani din străinătate a fost de aproape 744 de milioane de dolari.
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam