Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Ianuarie 2014 | 15:45
Macedonian reţinut în Italia pentru maltratarea unei moldovence
Un cetăţean al Macedoniei a fost supus arestului la domiciliu, în Italia, pentru că şi-a bătut în repetate rânduri soţia, moldoveancă de origine, stabilită cu traiul în peninsulă, informează perugiatoday.it.
Poliția din orașul italian Norcia a găsit-o pe moldoveancă și pe fiica acesteea în stradă, ambele fiind foarte speriate şi agitate, subliniază sursa citată.

Ancheta a stabilit că femeia, timp de doi ani, a fost maltratată şi hărțuită de soţul său. Potrivit oamenilor legii, deseori, insultele și amenințările degenerau în atacuri fizice. În momentul în care a fost găsită de oamenii legii, moldoveanca  se afla într-o profundă stare de anxietate.

În prezent, agresorul se află în arest la domiciliu.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam