Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Aprilie 2015 | 17:42
MAEIE: Alţi nouă cetăţeni moldoveni au fost evacuaţi din Yemen
Pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă, alţi nouă cetăţeni ai Republicii Moldova au fost evacuaţi din Yemen, dintre care 6 adulţi şi 3 copii, iar cel mai mic copil are vârsta de un an şi jumătate, informează Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE).
Evacuarea a fost posibilă, împreună cu alți cetățeni ruși, prin intermediul unei curse militare charter a Federaţiei Ruse.

Operaţiunea a fost coordonată de MAEIE, cu asistenţa misiunii diplomatice a Republicii Moldova în Federaţia Rusă, care au intervenit pe lângă autorităţile ruse şi au asigurat asistenţa logistică necesară.

În context, MAEIE aduce mulţumiri autorităţilor ruse pentru sprijinul acordat la evacuarea cetăţenilor moldoveni.

Cetăţenii Republicii Moldova prezenţi pe teritoriul Yemenului sunt rugaţi să comunice informaţia cu privire la locul aflării şi datele de contact Direcţiei Generale Afaceri Consulare a MAEIE, pentru a putea fi contactaţi.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam