Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Aprilie 2015 | 13:42
MAEIE continuă implementarea proiectului „Ambasada vine mai aproape de tine”
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene continuă implementarea proiectului „Ambasada vine mai aproape de tine”. Scopul programului este de a facilita accesul cetăţenilor noştri aflaţi în străinătate la servicii consulare de calitate şi în mod operativ.
Astfel, funcţionarii consulari se vor deplasa periodic în statele unde nu există misiuni diplomatice ale Republicii Moldova, dar sunt cumulate cu cele existente în alte ţări, precum și în regiunile care se află la mare distanță de sediul misiunilor diplomatice.

Accesând link-ul http://www.mfa.gov.md/ambasada-vine-de-tine/, vedeți tabelul-grafic al deplasărilor funcţionarilor consulari în teritoriu, în cadrul proiectului „Ambasada vine mai aproape de tine”, în perioada anului 2015.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam