Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Aprilie 2015 | 11:52
MAEIE: Doi soţi moldoveni - evacuaţi din Yemen
În seara zilei de 22 spre 23 aprilie alţi doi cetăţeni ai Republicii Moldova au fost evacuaţi din Yemen, informează Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE).
Cetățenii moldoveni, soţ şi soţie, au fost evacuați din Yemen, urmând să ajungă la Chişinău pe parcursul zilei de azi. Cuplul a fost evacuat împreună cu alți cetățeni ruși, precum și ai altor state, prin intermediul unei curse militare charter a Federaţiei Ruse.

De la declanşarea confruntărilor militare pe teritoriul acestui stat au fost evacuați 24 de cetățeni moldoveni.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam