Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Noiembrie 2014 | 12:23
MAEIE: Federaţia Rusă nu a confirmat noile reguli pentru migranţii moldoveni
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) anunţă că autorităţile Federaţiei Ruse nu au oferit informaţii oficiale ce ar confirma stabilirea unor noi reguli de aflare pe teritoriul acestei ţări a cetăţenilor moldoveni.
MAEIE atenționează că în urma adresărilor privind aşa-numita „amnistiere” de către Serviciul Federal de Migraţie al Federaţiei Ruse a moldovenilor care au depăşit termenul de aflare pe teritoriul acestei țări şi doresc să revină în Republica Moldova, în perioada 05 – 30 noiembrie 2014, nu există informații oficiale ce ar confirma acest fapt.

În acest context, autoritățile de la Chișinău sugerează cetăţenilor, care intenţionează să țină cont de anunțul autorităților ruse din 5 noiembrie 2014, să consulte minuţios legislaţia în vigoare a Federaţiei Ruse la acest capitol.

În ultimele zile au fost înregistrate mai multe cazuri de aplicare a restricţiilor la intrarea cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul Federaţiei Ruse, precizează un comunicat de presă.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam