Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Iulie 2014 | 11:34
MAEIE: La bordul aeronavei prăbuşite în Ucraina nu se aflau cetăţeni moldoveni
Nici un cetăţean moldovean nu se afla la bordul aeronavei „Boeing-777” al unei companii aviatice malaysiene ce s-a prăbuşit pe teritoriul Ucrainei. Acestea sunt datele preliminare ale Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău.
Potrivit unui comunicat de presă, ambasada Republicii Moldova la Haga rămâne în contact permanent cu autorităţile olandeze până la confirmarea listei finale a pasagerilor care efectuau zborul MH17, pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur.

Un avion de linie malaezian având 298 de persoane la bord s-a prăbușit joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiștii proruși. Aeronava a fost doborâtă de o rachetă sol-aer, a cărei proveniență este încă incertă.

Catastrofa survine după ce au fost doborâte două avioane ale armatei ucrainene, Guvernul de la Kiev acuzând direct Rusia pentru doborârea acestora.
Acesta este al doilea dezastru aerian în mai puțin de cinci luni în care este implicat un avion al companiei Malaysia Airlines.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam