Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Martie 2016 | 14:05
MAEIE: Printre victimele atentatului terorist de la Ankara nu sunt moldoveni
Printre victimele atentatului terorist din 13 martie de la Ankara nu sunt moldoveni. Cu o precizare în acest sens a venit Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău.
Potrivit informațiilor preliminare oferite de către autoritățile turce, niciun moldovean nu a avut de suferit. Diplomaţia de la Chişinău urmăreşte evoluţia evenimentelor şi în caz de necesitate va acorda asistenţă consulară.

Amintim că în urma exploziei unei maşini capcană în seara zilei de 13 martie 37 de oameni au murit şi aproximativ 125 au fost răniţi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam