Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Februarie 2016 | 16:30
MAEIE: Punctele de trecere a frontierei dintre Grecia şi Bulgaria au fost deblocate
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) informează cetăţenii Republicii Moldova care intenţionează să călătorească în Grecia despre faptul că din data de 22 februarie toate punctele de trecere a frontierei dintre Grecia şi Bulgaria au fost deblocate, iar circulaţia pe ambele sensuri a fost reluată.
Potrivit sursei citate, în acelaşi timp, pe sensul de circulaţie dinspre Grecia spre Bulgaria s-a format un ambuteiaj de aproximativ 40 de km pe teritoriul grecesc până la vamă. O situaţie similară se menţine şi în sensul de mers dinspre Bulgaria spre Grecia, unde sunt adunate sute de TIR-uri în aşteptarea traversării frontierei.

În momentul de faţă, pe teritoriul Greciei este perturbată în continuare, pe o durată nedeterminată, circulaţia rutieră pe următoarele autostrăzi şi drumuri naţionale:

∙ Atena – Corint, în zona Canalului Corint;   

∙ Atena – Koropi, în direcţia spre Aeroportul Internaţional Eleftherios Venizelos din Atena.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam