Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Decembrie 2014 | 09:48
MAEIE recomandă evitarea călătoriilor în Bulgaria din cauza situaţiei meteorologice
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene recomandă cetăţenilor şi transportatorilor auto din Republica Moldova să evite, pe cât posibil, călătoriile în regiunile din sudul Bulgariei.
Potrivit sursei, în urma ploilor abundente din Bulgaria, mai multe lacuri de acumulare din regiunea Haskovo din sudul țării s-au revărsat,  provocând inundaţii în zonă.

În context, punctul de trecere a frontierei Kapitan Andreevo, de la graniţa cu Turcia, a fost închis, iar autorităţile bulgare recomandă utilizarea rutei de ocolire orașul Harmanli - orașul Elhovo - punctul de trecere a frontierei „Lesovo”.

Cetăţenii Republicii Moldova aflaţi în dificultate pe teritoriul Republicii Bulgaria se pot adresa la Ambasada Republicii Moldova la Sofia pentru asistenţa necesară, precum şi la Direcţia Generală Afaceri Consulare a MAEIE.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam