Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Martie 2016 | 12:10
MAEIE: Una dintre victimele accidentului produs astăzi în România se află în stare gravă
Printre victimele accidentului din dimineaţa zilei de astăzi sunt patru cetăţeni moldoveni, unul fiind în stare gravă, informează Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.
Potrivit sursei citate, în dimineața zilei de joi, 17 martie, în jurul orei 4:15, în apropiere de orașul Paşcani, România, a avut loc un accident rutier cu implicarea unui autocar de rută ce efectua cursa Chişinău-Paris, având la bord 14 persoane.

Din datele obținute, au avut de suferit șapte persoane, dintre care două persoane au fost internate în stare gravă la Spitalul de neurochirurgie din orașul Iaşi, altele cinci persoane au fost transportate la Spitalul de urgenţă din orașul Pașcani, pentru a primi îngrijiri medicale, fiind ulterior externate.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene în comun cu Consulatul General al Republicii Moldova la Iaşi este în contact permanent cu autorităţile române pentru acordarea asistenţei necesare de specialitate.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam