Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Februarie 2014 | 16:38
Mai mulţi artişti basarabeni vor evolua la Paris
Mai mulţi artişti basarabeni vor participa, pe 7 februarie, la un eveniment cultural inedit ce va avea loc, la Paris, sub genericul „Brize Muzicale Europene”. În acest proiect vor participa şi interpreţi de talie internaţională din Portugalia, Japonia şi Rusia.
Proiectul franco-moldav este desfăşurat sub patronajul UNESCO în parteneriat cu Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice, iar partener media este Compania Teleradio-Moldova.

Invitata specială a serii va fi Dorina Munteanu, studentă a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, membră a Orchestrei Teatrului Naţional de Operă şi Balet şi a „Chișinău Youth Orchestra”.

În concert vor răsuna piese ale compozitorului basarabean Ghenadie Ciobanu și vor fi recitate opere ale poetului Traian Vasilcău. La manifestarea de la Paris vor lua parte şi artişti basarabeni stabiliţi în Franţa, printre care pianista Ecaterina Baranov şi pictoriţa Nelly Vrânceanu.

Printre participanţii la acest eveniment cultural de anvergură se numără pianiştii portughezi André Roque Cardoso şi João Costa Ferreira, pianista din Rusia - Irina Nesterova, precum şi violonista japoneză- Tomoko Nagakura.

Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam