Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Mai 2015 | 15:19
Mai multe acţiuni de promovare a imaginii Moldovei au avut loc în Estonia
În contextul desfăşurării Summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga, Ambasada Republicii Moldova în Estonia a organizat mai multe activităţi de promovare a imaginii ţării noastre.
Astfel, la sediul reprezentanţei UE în Estonia, a fost organizată o conferinţă cu genericul „Eastern Partnership Riga Summit. EU integration expectations of the Associated Partners”, cu participarea ambasadorilor Moldovei, Georgiei, Ucrainei şi Letoniei, precum și a oficialilor estonieni. Oficialii au efectuat un bilanţ al realizărilor statelor lor în aspectul parcursului european şi au evaluat rezultatele Summit-ului de la Riga din perspectiva priorităţilor şi aşteptărilor acestor ţări, informează Ambasada Moldovei la Tallinn.

În aceeaşi zi, la cinematograful „Artis” din Tallinn a avut loc vizionarea filmului „The way home”, regizat de directorul leton Mārtiņš Grauds. Filmul dezvăluie un proiect cultural de colaborare al compozitorului leton Valts Pūce şi orchestrei sale etnografice, cu formaţia de etno-jazz „Trigon” din Moldova şi formaţia de jazz „The Shin“ din Georgia. Evenimentul a fost organizat de Ambasadele Moldovei, Georgiei şi Letoniei, în colaborare cu preşedintele Societăţii naţionale culturale letone din Estonia, Laura Šmideberga. Circa 120 de spectatori au vizionat filmul.

Evenimentul cultural a continuat în cadrul recepţiei organizate de cele trei misiuni, în incinta Ambasadei Letoniei la Tallinn, cu evoluări ale diplomaţilor din cadrul Ambasadei Moldovei în Estonia şi ale membrilor din cadrul comunităţii georgiene.

În cadrul evenimentului a fost promovată bucătăria şi vinurile autohtone moldoveneşti şi georgiene.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam