Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 August 2016 | 16:41
Mai multe evenimente dedicate Zilelor Diasporei
La sfârşitul lunii august în Republica Moldova vor fi marcate Zilele Diasporei. Cu această ocazie vor avea loc mai multe evenimente, organizate de către Biroul pentru Relaţii cu Diaspora (BRD), relatează Radio Moldova Actualităţi.
Potrivit Maiei Metaxa, consultantă în comunicare în cadrul BRD, activităţile au ca scop fortificarea comunicării comunităţilor de moldoveni cu Guvernul de la Chişinău şi societatea civilă.
 
În perioada 19-20 august se va desfăşura ediţia a şaptea a Congresului Diasporei.
 
Iar la 20 august începe Programul „Dor” pentru copiii cetăţenilor Republicii Moldova, stabiliţi peste hotare, care revin la ţară pentru a cunoaşte cât mai multe despre ţara lor. În cadrul acestui program vor participa 100 de copii din 13 ţări.
 
La data de 21 august se va desfăşura cea de-a doua ediţie a Forumului de Afaceri al Diasporei. La eveniment vor participa în total peste 150 de oameni de afaceri şi manageri de top ai companiilor străine, originari din Moldova, dar stabiliţi peste hotarele ţării.
 
 
 
Postat de: Rodica Mazur
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam