Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Ianuarie 2014 | 08:44
Mai puţini moldoveni preferă odihna la Poiana Braşov
Ortodocşii de rit vechi sărbătoresc astăzi Revelionul. Anul trecut hotelurile erau pline cu turişti, majoritatea veniţi din Republica Moldova. În sezonul trecut peste 2000 de turişti moldoveni erau în Poiana Braşov, anul acesta, însă, hotelurile sunt pe jumătate goale, informează Digi24.
Pentru a trage cât mai mulți turiști pentru Revelionul de rit vechi, hotelierii din Poiana Brașov au scăzut prețurile cu mai bine de 100 de euro comparativ cu Revelionul obișnuit. Un pachet cu trei nopți de cazare pornește de la 179 de euro, dar poate depăși 400 de euro la un hotel de patru stele.

Așadar, cei aproape 1000 de turiști ruși, moldoveni și ucraineni care petrec Revelionul pe rit vechi în Poiana Brașov se vor bucura doar de ofertele din hoteluri, principalul motiv ar fi lipsa zăpezii.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam