Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Decembrie 2015 | 17:30
Mai puţine locuri de muncă pentru moldoveni în Rusia
Executivul de la Moscova a aprobat cotele pentru forţa de muncă străină. Astfel, în 2016 vor fi acceptaţi doar 214 mii de migranţi, faţă de 276 de mii, în 2015. Autorităţile ruse menţionează că au nevoie, în special, de muncitori calificaţi, relatează Moldova 1.
Potrivit statisticilor Ministerului Muncii de la Moscova, economia ţării are nevoie de muncitori străini pentru implementarea unor importante proiecte precum pregătirea pentru Cupa Confederațiilor FIFA din 2017 şi Campionatul Mondial de Fotbal din 2018.

Datele oficiale arată că în Federaţia Rusă muncesc aproximativ 300 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam