Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Martie 2015 | 16:31
Manifestări dedicate sărbătorii Mărţişorului, organizate în Spania
Moldovenii din Spania au sărbătorit cu mare fast sărbătorile primăverii. Cântecele, poeziile şi dansurile tradiţionale au creat atmosfera de acasă.
„Aflându-ne peste hotare ne dăm seama că sărbătorile petrecute departe de casă, sunt dorite și așteptate, de aceea atâta timp cât comunităţile de moldoveni există, tradiţiile neamului nu-și vor pierde importanţa și nu vor fi uitate”, a remarcat Natalia Untilă, vicepreședintele Asociaţiei Moldovenilor din Girona – „DOR”.

„Compatrioţii noștii, indiferent unde nu pleacă, le tremură inima ascultând graiul natal, un cântec o poezie”, au mai menționat organizatorii. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam