Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Martie 2014 | 12:44
Mărţişoare din Moldova dăruite copiilor din Estonia
Tradiţionala sărbătoare "Mărţişor" a fost celebrată şi de moldovenii din Estonia. Asociaţia moldovenilor "Luceafărul" a organizat un concert în incinta centrului cultural "Lira" din Tallinn.
Programul a cuprins recitaluri ale formaţiei etnofolclorice "Noroc" şi formaţiei de dans "Bucuria", precum şi o recepţie pentru oaspeţii sărbătorii.

La câteva zile după eveniment, echipa Ambasadei Republicii Moldova din Estonia s-a deplasat în oraşul Kohila, unde au oferit conducerii oraşului şi elevilor din instituţiile educaţionale din localitate mărţişoare confecţionate de copiii din satul Răzeni, raionul Ialoveni.Potrivit Ambasadei Republicii Moldova la Tallinn, anterior, copiii din Kohila au donat tuturor copiilor din satul Răzeni reflectorizante pentru securitate rutieră.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam