Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Martie 2015 | 11:26
Mărţişoare din Moldova pentru conaţionalii din Spania
Asociaţia „EştiMoldova” din Barcelona, Spania, a sărbătorit venirea primăverii cu mărţişoare confecţionate de copii şi tinerii de la centrele „ARTICO” şi „CULTUM” din Chişinău.
Potrivit Biroului pentru Relații cu Diaspora, grupul „Basarab”, condus de Anatol Eremciuc, a făcut ca inimile concetățenilor noștri să lăcrimeze sub acordurile sârbelor și bătutelor din Moldova, iar localnicii au rămas impresionați de coloritul și dinamica melodiilor tradiționale moldovenești.

„Mărțișorul are baștină, dar nu are frontiere. Unde mergem noi acolo vine și el. Și chiar dacă suntem departe de casă și nu avem ghiocei și toporași, toți avem în suflete un Mărțișor care știe exact când vine primăvara și o întronează în sufletele noastre ”, a comunicat Elena Nazarova, președinta Asociației „EștiMoldova”.

Invitați speciali la eveniment au fost Consulul Onorific al Republicii Moldova în Barcelona, Jaume Planas Debes, și Directorul General al Serviciului Medical de Urgență din Catalunya, Francesc Bonet i Pedrol.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam