Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Martie 2015 | 14:50
Mărţişoarele de la orfelinatul din Hânceşti au ajuns în Anglia (FOTO)
Începutul primăverii a constituit motiv de întrunire şi pentru moldovenii din Marea Britanie care şi-au prins la piept mărţişoare confecţionate de elevii de la un orfelinat din Hânceşti.
Conaționalii noștri și-au creat atmosfera sărbătorilor de acasă și prin intermediul muzicii populare, vinului și bucatelor din bucătăria națională.Tinerii s-au aventurat să confecționeze mărțișoare și ei în cadrul unui atelier. Cei prezenți au făcut și donații, astfel suma acumulată în valoare de 488 lire sterline va fi transmisă orfelinatului din Hâncești.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam