Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Martie 2015 | 10:26
Mărţişoarele din Moldova au ajuns la Tallinn
Sărbătoarea Mărţişorului a constituit un motiv de întrunire şi pentru moldovenii din Estonia. Cu această ocazie, Asociaţia moldovenilor „Luceafărul” organizat un concert în incinta sălii de concerte „Pelgulinna Rahvamaja” din oraşul Tallinn (Estonia).
La eveniment au fost invitați reprezentanţii comunităţii moldovenilor în Estonia, ai minorităţilor naţionale din cadrul Uniunii asociaţilor naţional-culturale „Lyra” din Estonia şi reprezentanţi ai administraţiei oraşului Tallinn.

Evenimentul a fost marcat cu recitări de poezii, evoluări ale ansamblului etnofolcloric „Noroc” şi ansamblului de dansuri „Bucuria”, ale copiilor din cadrul ansamblului „Lezghinka”. La manifestare a evoluat şi colectivul de dansuri al Gimnaziului Mustjõe din Tallinn care au dansat o horă moldovenească.

În cadrul evenimentului, Ambasada Republicii Moldova în Estonia a transmis comunităţii moldovenilor mărţişoare confecţionate de copiii şi tinerii din Republica Moldova la Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „ARTICO” şi la Centrul „CULTUM”, în cadrul proiectului „Mărţişor cu DOR de-acasă”, lansat de Biroul pentru Relaţii cu Diaspora.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam