Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Martie 2014 | 12:53
„Mărţişor” pentru moldovenii din Moscova
Moldovenii stabiliţi în Federaţia Rusă au avut parte, duminică, 23 martie, de un concert extraordinar cu genericul „Mărţişor-2014”. Evenimentul de la Moscova a fost organizat de Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Biroul pentru Relaţii cu Diaspora şi Congresul Industriaşilor şi Antreprenorilor moldoveni din Moscova.
Pentru prima dată, concertul a fost organizat în afara sediului Ambasadei, în sala de concerte a Centrului de Cultură „Projector”, la eveniment fiind prezenți peste 1000 de conaționali de-ai noștri. În discursul său, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Galbur, a felicitat audiența cu ocazia tradiționalei sărbători de primăvară, a mulțumit organizatorilor pentru implicarea în organizarea concertului din acest an și și-a exprimat speranța că evenimentul va deveni o frumoasă tradiție.

Prezent în sală, șeful Biroului pentru Relații cu Diaspora, Victor Lutenco, a mulțumit publicului pentru interesul manifestat față de tradițiile și obiceiurile naționale și le-a urat conaționalilor multe realizări frumoase.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, concertul a fost deschis de interpreta Maria Codreanu, Artistă a Poporului din Republica Moldova, apoi au evoluat invitaţii speciali ai evenimentului, artiștii Gheorghe Țopa și Zinaida Julea, care au interpretat o serie de melodii îndrăgite de public.

După concert, a urmat o recepţie cu bucate tradiționale şi vinuri moldoveneşti.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam