Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Martie 2016 | 16:01
Mărţişorul, serbat pentru a opta oară de comunitatea moldovenilor din Austria
Ambasada Republicii Moldova din Viena şi comunitatea moldovenilor din Austria au organizat anul acesta, pentru a opta oară consecutiv, sărbătoarea Mărţişorului în incinta Palatului Niederösterreich din capitala Austriei, informează jurnalulromanesc.at.
Potrivit sursei citate, evenimentul cultural s-a bucurat de o mare prezenţă a moldovenilor stabiliţi în Viena, după cum a precizat și Andrei Popov, ambasadorul Moldovei la Viena şi reprezentantul moldovenilor în Tirol, Ernst Madlener.

Artiştii Olga Bolgari, Peter Illavsky și Svetlana Danielova au încântat audienţa prin interpretarea unor cântece specifice venirii primăverii, a mărţişorului și, nu în ultimul rând,  hora moldovenească.

Serata dedicată începutului primăverii s-a încheiat printr-o degustare de vinuri şi produse tradiţionale moldoveneşti.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam