Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Aprilie 2014 | 13:33
Marea Unire celebrată la Roma
Marea Unire a fost motiv de sărbătoare şi de către conaţionalii noştri din Italia. Evenimentul a fost marcat prin lansare cărţii “Basarabie! Libertatea şi progresul vin de peste Prut” de autorul moldovean, Sergiu Ion Chircă.
Lansarea a avut loc la Academia Română din Roma unde au participat autorul cărții, Sergiu Ion Chircă, iar alături de el au fost prezenți profesorul Mihai Bărbulescu, directorul Academiei Române din Roma şi poetului George Lupaşcu, notează actualitatea.it.

“Ruptă din trupul Moldovei istorice şi anexată de către Imperiul Ţarist în 1812, basarabenii au fost supuşi unui acut proces de eradicare a identităţii româneşti timp de mai bine de un secol, prin mijloace nedemne de reprezentanţii unui popor ce se vrea a fi civilizat. Cu toate acestea, spiritul românesc nu a pierit în Basarabia”, a subliniat liderul Asociației Noua Dreaptă din Italia, Liviu Guriuc, prezent la eveniment.

Cu acest prilej, reprezentanții Noua Dreaptă din Italia au distribuit materiale promoționale pentru a aminti românilor din Italia de acest eveniment istoric.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam