Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Decembrie 2014 | 10:12
Marina italiană a preluat controlul cargobotului moldovenesc cu imigranţi clandestini
Marina italiană a anunţat marţi, 30 decembrie, că a preluat controlul cargobotului moldovenesc care transporta circa 700 de imigranţi clandestini, în timp ce autorităţile elene au afirmat înainte că nava nu avea nici o problemă, relatează AFP, citată de Agerpres.
Un elicopter al marinei italiene a aterizat pe puntea „Blue Sky M”, un cargobot navigând sub pavilionul Republicii Moldova. Nava este așteptată în cursul nopții în portul Gallipoli din sud-estul Italiei, potrivit unui comunicat al marinei, citat de AFP.

La bord se află peste 700 de imigranți, inclusiv o femeie gravidă, potrivit informațiilor obținute de mass-media italiană, citând surse militare. Potrivit acestor surse, majoritatea imigranților ilegali sunt din Siria.

Autoritățile grecești au fost alertate de cele italiene, care au primit un apel la numărul european de urgență 112, și au trimis către nava moldovenească „Blue Sky M” aflată în largul insulei Corfu din Marea Ionică două ambarcațiuni ale gărzii de coastă și un elicopter.

Potrivit unui oficial din cadrul poliției portuare elene, „la bordul navei nu a fost depistată nici o problemă mecanică și nimic suspect”.

„Blue Sky M” se îndrepta spre un port croat în momentul în care a emis un semnal de ajutor privind prezența la bord a unor persoane înarmate, informație care nu s-a confirmat.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam