Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 August 2015 | 16:03
Marionetele au prins viaţă într-un spectacol improvizat de copiii moldovenilor din Portugalia (FOTO)
În mâinile copiilor moldoveni de la Clubul literar - dramatic „Moştenitorii” al Asociaţiei „Mioriţa”, marionetele au prins viaţă.

 
În cadrul unui spectacol improvizat în parcul Centrului de Creație din Benavente, Portugalia, atât cei mari, cât și cei mici, au descoperit împreună secretul cărții „Cât face să ai un prieten?”, lucrare tradusă în limba română de fostul ambasador al Republicii Moldova în Portugalia, Valeriu Turea.


„E vară, copiii se bucură de soare, sunt zburdalnici, veseli, șotioși, iar marionetele capătă viață în mâinile lor.  Nelipsiți de la spectacol au fost și gemenii Daniel și Cristian Secu, care au prezentat scene hazlii, astfel, lăsând o amintire frumoasă în sufletul tuturor celor prezenți la eveniment”, a menționat pentru TRM.MD, Rodica Gherasim, preşedinta Asociaţiei „Mioriţa” din Portugalia.


Rodica Gherasim ne-a mărturisit că prin intermediul acestui spectacol, cei maturi au primit o lecție de la copii - de a dărui cu generozitate mai multe zâmbete, recunoștință și apreciere pentru tot ce este frumos.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam