Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Octombrie 2014 | 10:25
Marşul pentru Basarabia, organizat la Bucureşti
Astăzi, la Bucureşti, cu începere de la ora 14:00 va avea loc Marşul pentru Basarabia, organizat de Platforma Civică „Acţiunea 2012”. Acţiunea va porni din preajma Muzeului Ţăranului Român şi va parcurge următorul traseu: Şoseaua Kiseleff - Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - Strada Franceză - Piaţa Sfântul Anton şi se va încheia prin citirea unei Proclamaţii în care se va cere accelerarea procesului de reunificare, garantarea securităţii Republicii Moldova în cazul unei eventuale agresiuni externe.
„La această manifestație stradală intenționează să participe peste 10 mii de persoane, inclusiv o mie de basarabeni veniți special, din mijloace proprii, la această manifestare. În cadrul Marșului pentru Basarabia va fi adoptată și o Proclamație, care include anumite măsuri cu privire la urgentarea accelerării a procesului de reunificare, reflectarea proiectului de țară al unității naționale prin activități concrete, garantarea securităţii Republicii Moldova în cazul unei eventuale agresiuni externe, crearea unui spațiu economic comun precum și accelerarea integrării celor două sisteme energetice – sunt câteva dintre punctele enunțate din documentul care va fi aprobat astăzi”, a declarat pentru Radio Moldova Actualități reprezentantul Platformei Civice „Acţiunea 2012”, Iulia Modiga.

Mai multe detalii aflați din buletinele informative de la Radio Moldova.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam