Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 August 2016 | 14:51
Mărturiile moldovencelor plecate la muncă peste hotare (VIDEO)
Mai multe moldovence care au plecat la muncă peste hotare se destăinuiesc într-un filmuleţ video prin câte greutăţi trec migranţii pentru a oferi o viaţă mai bună familiei rămase acasă.
„Este foarte greu să munceşti peste hotare. Te simţi ca în puşcărie, nu ai dreptul să ieşi afară. Nici nu-mi dădeau voie să sun acasă. Mă uitam la geam şi îmi curgeau lacrimile, îmi doream un singur lucru, să pot ieşi din casă” - sunt declaraţiile groaznice ale acestora.

„Am un respect deosebit pentru mamele care au plecat la muncă peste hotare. Dacă aş fi poetă, aş dedica cel mai mare poem din lume acestor femei, dacă aş fi sculptor, aş sculpta în piatră chipul mamei îndurerat în străinătate. Dar sunt o simplă mamă, ca şi multe altele care au plecat în ţări străine pentru a câştiga bucăţica de pâine”, afirmă o femeie care a muncit peste hotare.

Imaginile au fost colectate de către Viorica Ungureanu şi postate pe pagina de facebook Diaspora Contează.
 
 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam