Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Martie 2014 | 12:20
Matineu dedicat sărbătorilor de primăvară organizat la Atena
Moldovenii stabiliţi în Grecia s-au întrunit pentru a celebra sărbătorile primăverii în cadrul unui matineu petrecut sub genericul ”Mărţişor – Atena 2014”şi ”8 Martie - Ziua femeii”. Organizatorii au oferit diplome tuturor participanţilor pentru participare, organizare şi promovarea valorilor culturale.
Solicitată de trm.md, președinta Uniunii de Prietenie Moldo-Elenă „Alexandros Ipsilantis”, Svetlana Lisagor Vergis, ne-a comunicat că la cea de-a doua ediție a matineului, aproape 50 de copii au prezentat programe artistice, ”au recitat poezii, au interpretat cântece de primăvară și cântece dedicate mămicilor. Au prezentat dansuri și scenete specifice folclorului moldovenesc și maramureșean”.De asemenea, la eveniment au fost prezentate și elemente din cultura elenă, iar invitata specială a festivității a fost interpreta Eleni Tziamourani.

Evenimentul a fost organizat de Uniunea de Prietenie Moldo-Elenă „Alexandros Ipsilantis” în colaborare cu organizația UNESCO și Biroul pentru Relații cu Diaspora.


Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam