Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Iunie 2018 | 10:26
Medalii pentru Moldova la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori
Elevii din Republica Moldova au obţinut o medalie de argint şi trei medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Concursul s-a desfăşurat în perioada 19-24 iunie, în oraşul Rhodes din Grecia.
Medalia de argint i-a revenit lui Victor Purice, elev la Liceul Teoretic „Orizont”, iar medaliile de bronz – elevilor Marius Sclearuc, Liceul Teoretic „Spiru Haret”, Mădălina Griza, Liceul Teoretic „Orizont” și Dragoș Port, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”.
 
Potrivit Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, la olimpiadă au participat 104 elevi din 18 țări. Echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de șase elevi și doi profesori.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam