Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Mai 2018 | 10:30
Medalii pentru Moldova la Olimpiada Internaţională de Chimie din Minsk
Elevii din Republica Moldova au obţinut două medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev” ce a avut loc în oraşul Minsk, Republica Belarus. Concursul s-a desfăşurat în perioada 22-29 aprilie.
Medaliile au revenit tinerilor Vladislav Ghieș, elev în clasa a XII-a, Liceul Teoretic Republican „Ion Creangă” din municipiul Bălți și Chiril Solovei, elev în clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Orizont” din Chişinău.
 
Echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de patru elevi și un profesor: Chiril Solovei, elev în clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Orizont”, Chişinău; Vladislav Ghieș, elev în clasa a XII-a, Liceul Teoretic Republican „Ion Creangă”, Bălți; Victor Crasco, elev în clasa a X-a, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, Chişinău; Victor Baerle, elev în clasa a XI-a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani”, Chişinău; Victor Ţapcov, doctor în chimie, conferenţiar universitar, Facultatea de Chimie şi Tehnologie Chimică, Universitatea de Stat din Moldova.
 
La olimpiadă au participat 135 de elevi din 22 de țări.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam