Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Iulie 2015 | 13:04
Medici moldoveni din Portugalia, reuniţi în cadrul unei asociaţii de profil
Asociaţia portugheză a medicilor din Republica Moldova „Moldmed” a fost înregistrată oficial la instituţiile de resort portugheze. Aceasta va activa pe principii de voluntariat.
Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Portugalia, ambasadorul Valeriu Turea l-a informat despre crearea noii identităţi şi despre scopurile pe care aceasta şi le propune pe ministrul Sănătății în exercițiu, Mircea Buga. În cadrul discuţiilor, s-a convenit că Ministerul va acorda sprijin în consolidarea activităţii asociaţiei nou create.

Asociaţia este o organizaţie nonprofit care îşi propune menţinerea comunităţii medicilor moldoveni din Portugalia într-un câmp informaţional de specialitate modern, contribuţia la perfecţionarea lor profesională, precum şi suportul în situaţii mai speciale acordat conaţionalilor aflaţi în ţara de reşedinţă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam