Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Martie 2015 | 15:43
Membrii CEC au participat, în calitate de observatori, la parlamentarele din Estonia
O delegaţie a Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova, condusă de secretarul CEC, Andrei Volentir, a participat în calitate de observatori la alegerile parlamentare din 1 martie curent din Estonia.
De asemenea, în calitate de observatori la alegerile curente au participat şi specialişti ai PNUD Moldova pe segmentul alegerilor, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile din Republica Moldova.

Un obiectiv al participării observatorilor din Republica Moldova la alegerile parlamentare în Estonia a fost urmărirea modului de desfăşurare a acestora, dar şi studierea şi preluarea experienţei în domeniul votului electronic, introdus în Estonia la alegerile locale din 2005.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam