Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Mai 2014 | 15:39
Membrii familiilor se pot deplasa gratuit la rudele lor care au suferit în urma accidentului feroviar din Rusia
Calea Ferată a Moldovei organizează deplasarea cu titlu gratuit spre oraşul Moscova a membrilor familiilor persoanelor care au avut de suferit în urma accidentului feroviar din 20 mai 2014, produs în regiunea Naro-Fominsk din Federaţia Rusă.
Potrivit Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, plecarea rudelor va fi asigurată gratuit în perioada 22-24 mai, cu trenurile nr. 341-342 şi nr. 47-48. Totodată, s-a convenit că reprezentanţii Companiei de Transport Călători din Federaţia Rusă să asigure întâlnirea acestora în oraşul Moscova, cazarea și vizitarea celor spitalizaţi.

Pentru informaţii suplimentare legate de organizarea deplasării rudele persoanelor care au avut de suferit în accident, persoanele interesate sunt rugate să apeleze la liniile verzi deschide de CFM: 022-83-45-50, 022-83-22-04, 022-83-49-27.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam