Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Decembrie 2014 | 15:32
Metodele de cercetare interdisciplinară în domeniul istoriei, discutate în cadrul unui for internaţional moldo-italian
Noile metode de cercetare interdisciplinară în domeniul istoriei şi schimbul de experienţă bilateral se află în centrul atenţiei participanţilor unui seminar internaţional moldo-italian. Acesta se desfăşoară la Institutul de Istorie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei.
Potrivit Radio Moldova Actualități, seminarul științific este realizat între Institutul de Istorie al Academiei de Științe al Moldovei și Institutul de Studii a Societăților Mediterane al Consiliilor de Cercetări din Italia.

„Un acord semnat între aceste două mari foruri științifice  a oferit posibilitatea de a susține proiecte bilaterale mai mici între instituțiile subordonate acestor două academii. Grație acestui acord istoric aflăm despre evoluția istorică a spațiului românesc cu precădere  a spațiului din Prut și Nistru”, menționează Silvia Corlăteanu-Granciuc, doctor în istorie, participantă la seminar.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam