Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Ianuarie 2016 | 16:50
Migraţia cetăţenilor moldoveni în Franţa, obiectul unui studiu
Cetăţenii moldoveni interesaţi de studii sau de găsirea unui loc de muncă în Franţa pot afla mai multe informaţii utile din Ghidul privind migraţia legală a cetăţenilor Republicii Moldova în Franţa.
Acest suport informațional a fost elaborat de către Asociația pentru Integrarea Migranților (AIM) din Paris cu sprijinul proiectului NEXUS Moldova.

„Împreună, devenim mai puternici și ne integrăm mai bine în țara în care locuim. AIM are plăcerea de a vă anunța lansarea revăzută și completată a Ghidului privind migrația legală a cetățenilor Republicii Moldova în Franța, ediția a doua. Acest material în limba română este extrem de util pentru o mai bună integrare a concetățenilor noștri în societatea franceză”, a menționat, pentru TRM.MD, Dorin Dușciac, președintele AIM din Paris.

Autorii proiectului sunt membri ai asociaţiei: Mihai Dobrin, Dorin Duşciac, Doina Guzun, Svetlana Revineala.

Ghidul privind migrația legală a cetățenilor Republicii Moldova în Franța poate fi accesat AICI.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam