Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Martie 2015 | 14:35
Migraţia ilegală, subiect discutat de experţi din trei ţări
Experţii moldoveni, români şi ungari şi-au dat întâlnire la Chişinău pentru a discuta asupra tematicii migraţiei ilegale şi protecţiei drepturilor omului. Evenimentul are loc în perioada 16-24 martie curent, la sediul Poliţiei de Frontieră.
Delegați din România și Ungaria vor discuta acțiunile realizate în domeniul sporirii securității cetățenilor prin eficientizarea cooperării dintre instituțiile de ocrotire a normelor de drept și ONG –urile din statele partenere în vederea contracarării migrației ilegale și a crimei organizate.

La fel, oaspeții vor efectua vizite la Aeroportul Internațional Chișinău, Direcția regională Est a Poliției de Frontieră, precum și în Centrul de cazare a solicitanților de azil și Centrul de plasament temporar al străinilor ale Biroului Migrație și Azil al MAI.

Reuniunea reprezentanților celor trei țări partenere ale proiectului are la bază Acordul de parteneriat în cadrul Programului „Cooperarea Schengen şi combaterea crimelor organizate şi transfrontaliere, a traficului de fiinţe umane”, co-finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian.

Proiectul „Cooperarea în domeniul migrației ilegale și a protecției drepturilor omului” include efectuarea unor vizite de studiu și workshop–uri în România, Ungaria și Republica Moldova. Urmare a ședințelor de lucru, va fi elaborat un Ghid al bunelor practici în domeniu.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam