Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Decembrie 2015 | 15:47
Migranţii din Rusia mai au câteva zile pentru a cumpăra patentele de muncă cu un preţ scăzut
Preţul patentei de muncă pentru migranţii din Federaţia Rusă se va modifica din ianuarie 2016. În acest context, Serviciul Federal de Migraţie al Rusiei, informează, că cetăţenii străini, care activează în Federaţia Rusă pe baza patentelor au posibilitatea de a achita preţul patentelor pentru anul 2016 la tariful anului 2015, cu condiţia achitării sumei respective până la 1 ianuarie 2016.
Ambasada Republicii Moldova la Moscova anunță că cuantumul plății fixе în avans la nivelul federal pentru anul 2016 constituie 1816 ruble și 80 copeici. Totodată, autoritățile regiunilor pot regla acest cuantum, luând în calcul necesitățile regiunii în forța de muncă străină prin stabilirea coeficientului său.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam