Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Octombrie 2015 | 16:12
Migranţii moldoveni ar putea prezenta acte în grija cui îşi lasă copiii
Moldovenii care pleacă la muncă peste hotare ar putea fi obligaţi să prezinte, la punctul de trecere a frontierei, un act în care să fie indicat în grija cui şi-au lăsat acasă copiii, relatează Mesager.
La rândul lor, autorităţile vamale vor avea la dispoziţie trei zile pentru a informa Primăria din localitatea respectivă. Reglementările se conţin într-un proiect de modificare a legii privind protecţia specială a copiilor aflaţi în situaţie de risc și a celor separați de părinți. Iniţiativa aparţine deputaţilor PCRM şi a fost avizată pozitiv de Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe.

„Datorită noului sistem, noi vom avea toată informaţia despre copiii a căror părinţi sunt peste hotare. Ne dăm foarte bine seama că va fi o procedură mai complicată, dar este necesară. Atunci când Primăria anunţă dispariţia unui copil după cinci zile de la constatarea acestui fapt,  în tot acest răstimp se poate întâmpla orice”, subliniază deputata Elena Bondarenco.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam