Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Iunie 2014 | 09:41
Migranţi din mai multe ţări stabiliţi în Portugalia susţin vectorul european al Moldovei
Comunitatea moldovenilor din Portugalia au organizat la Lisabona un flashmob în susţinerea campaniei “EU aduc Europa acasă!”.
Evenimentul organizat de către membrii Centrului Cultural Moldav și Asociației „Miorița”, a avut loc în cadrul turneului de fotbal „Cupa Centrului Cultural Moldav”. Astfel, cetățenii Republicii Moldova, stabiliți cu traiul în Portugalia, alături de echipele de fotbal formate din amatori, originari din diferite țări, precum Moldova, România, Ucraina, Brazilia și Portugalia și-au arătat susținerea față de semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Aceste acţiuni vin ca răspuns la apelul premierul Iurie Leancă care a îndemnat cetăţenii moldoveni stabiliţi în străinătate să se alăture celor de acasă și să marcheze și ei ziua de 27 iunie când Republica Moldova va semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam