Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Ianuarie 2014 | 17:04
Migranţii din Rusia ar putea achita amenzi duble pentru informaţii false
Comitetul Dumei de Stat pentru legislaţia constituţională a recomandat Camerei Inferioare să aprobe, în prima lectură, proiectul de lege cu privire la sancţionarea migranţilor pentru furnizarea de informaţii false, transmite Moldpres.
Proiectul propune modificarea articolului  19.27 din Codul cu privire la contravențiile administrative al Federaţiei Ruse. Acest proiect de lege prevede, în special, majorarea amenzilor în cazul furnizării de către migrant a informaţiilor false sau a utilizării unor documente falsificate, dar care nu prezintă semne ale unor infracţiuni penale.

Pentru astfel de abateri se cere dublarea amenzii minime, urmând ca aceasta să ajungă la 4000 de ruble (aproximativ  1500  de lei) față de 2000 de ruble (aproximativ 700 de lei) cât era până acum. Sancţiunea maximă ar putea atinge 5000 de ruble, echivalentul a circa 2000 de lei, transmite Interfax.

Potrivit datelor Serviciului Federal de Migraţie, în Federaţia Rusă se află 550 de mii de cetăţeni moldoveni. Aproape jumătate dintre aceştia ar fi încălcat legislaţia privind aflarea pe teritoriul statului respectiv. Lunar, aproximativ 200 de moldoveni primesc interdicția de intrare pe teritoriul Federației Ruse.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam