Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Ianuarie 2018 | 09:41
Migranţii moldoveni în Israel vor putea depune cerere de stabilire a pensiei la noul loc de reşedinţă
Cabinetul de miniştri a decis iniţierea negocierilor asupra Programului-pilot între Guvernele Republicii Moldova şi Statului Israel cu privire la angajarea cetăţenilor Republicii Moldova în calitate de îngrijitori ai persoanelor vârstnice cu dizabilităţi din Israel, transmite IPN, citat de Radio Moldova Actualităţi.
Proiectul are drept scop respectarea drepturilor lucrătorilor migranți și combaterea migrației ilegale. În particular, migranţii vor beneficia de instruiri profesionale și examinări medicale pe teritoriul Statului Israel. Programul-pilot prevede inițial angajarea a 300 de cetățeni moldoveni.

Totodată, Guvernul a decis iniţierea negocierilor asupra proiectului Aranjamentului administrativ pentru implementarea Acordului dintre Republica Moldova şi Statul Israel în domeniul securităţii sociale. Astfel, migranții din cele două state vor putea depune cererea de stabilire a pensiei şi a altor prestaţii de asigurări sociale de la noul loc de reședință.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam