Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Ianuarie 2014 | 11:49
Migranţii moldoveni vor fi asiguraţi social şi în Polonia
Guvernul a propus Parlamentului spre ratificare acordul dintre Republica Moldova şi Polonia în domeniul asigurărilor sociale încheiat la Varşovia la 9 septembrie 2013.
În baza acordului, cetăţenii moldoveni aflaţi în Polonia, dar şi cetăţenii Poloniei în Moldova, vor primi pensii pentru limită de vârstă, pensii de urmaş sau pensii de invaliditate, informează IPN.

Ministrul muncii, protecţiei sociale şi familiei, Valentina Buliga, a specificat că Moldova a  semnat acorduri similare cu 10 state, printre care: Austria, România, Bulgaria, Portugalia, Marele Ducat de Luxemburg. Se aşteaptă  semnarea unui acord similar cu Italia.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam